برگزاری همایش بین‌المللی مطالعات قرآنی و سیره نبوی(ص) از منظر اروپاییان

quran

همایش بین‌المللی مطالعات قرآنی و سیره نبوی(ص) از منظر اروپاییان برگزار می‌شود

همایش بین‌المللی مطالعات قرآنی و سیره نبوی(ص) از منظر اروپاییان، در تاریخ ۲۳ آبان‌ماه ۱۴۰۲، در دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه اصفهان، همایش بین‌المللی مطالعات قرآنی و سیره نبوی(ص) از منظر اروپاییان، در ۲۳ آبان‌ماه سال جاری، در دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.

محورهای این همایش بین‌المللی شامل مطالعات قرآنی و مطالعات سیره نبوی(ص) می‌شود. همچنین، این دو محور موارد زیر را شامل می‌شوند.

مطالعات قرآنی:

- مصدر و خاستگاه قرآن در تحقیقات اروپاییان (منابع و مصادر قرآنی تاریخ‌گذاری)

- نسخه‌شناسی قرآنی از منظر محققان اروپایی

- مطالعات تفسیری قرآن در میان محققان اروپایی؛ روش‌ها و رویکردها

- مطالعات زبانی قرآن از منظر پژوهش‌های اروپاییان؛ فقه‌اللغه و واژه‌شناسی قرآن و زبان قرآن

- سیر مطالعات تاریخ قرآن در اروپا

- باستان‌ شناسی قرآن

- رویکرد انتقادی به مضامین قرآنی در میان محققان اروپایی

- مطالعات تطبیقی قرآن و عهدین

- رویکردی انتقادی به روش‌های و رویکردهای محققان اروپایی در مطالعات قرآنی

- رویکرد میان‌رشته‌ای در مطالعات قرآنی اروپاییان

مطالعات سیره نبوی(ص) :

نقد و بررسی روش‌های تاریخ‌نگری و تاریخ‌نگاری محققان اروپایی در شناسایی سیره نبوی(ص)

- نقد و بررسی رویکرد انتقادی به منابع و مصادر سیره نبوی(ص) از منظر محققان اروپایی

- نقد و بررسی نقش منابع یهودی‌ سریانی و عربی پیش از اسلام در مطالعات سیره نبوی(ص)

- مطالعات پژوهشگران اروپایی در حوزه مغازی؛ تاریخ‌گذاری و روش‌شناسی و آسیب‌شناسی

- نسخه‌شناسی سیره نبوی(ص) از منظر پژوهشگران اروپایی

- یهودیان مدینه و نقش آنان در اسلام

- نقد روش‌های پژوهشگران اروپایی در معرفی سیره رسول‌الله(ص) به جامعه اروپایی و فضای آکادمیک

علاوه بر این، چشم انداز و اهداف همایش مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص) از منظر اروپاییان، شامل معرفی و تبیین آثار و رویکردها و روش­‌های نوین مستشرقان در حوزه قرآن و سیره نبوی(ص)، سبک­ شناسی پژوهش‌های اروپاییان در حوزه مطالعات قرآنی و سیره نبوی(ص)، تحلیل و نقد پژوهش‌های اروپاییان در حوزه مطالعات قرآنی و سیره نبوی(ص)، بسترسازی جهت تعاملات علمی محققان اسلامی و اروپایی و تبیین پروژه­‌های تحقیقاتی اروپاییان در حوزه قرآن و سیره نبوی(ص) با تکیه بر پروژه قرآن اروپایی می‌شود.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به آدرس https://quraneuro.ui.ac.ir/fa/ مراجعه کنند.