دانشنامه زن مسلمان

امروزه یکی از راه‌های تسهیل در یافتن ایده‌های متفکران در حوزه­‌های متفاوت علمی و دینی، مراجعه به منابع مرجع است. دانشنامه‌‌ها و دائره‌المعارف‌ها نیز از مهمترین منابع مرجع شناخته می‌شوند که معتبرترین آن‌ها مواردی است که دستاورد مراکز آموزش عالی و پژوهشی باشند. جامعه الزهرا سلام ‌الله ‌علیها به عنوان یکی از مهم‌ترین سرشاخه‌های مطالعات اسلامی توسط بانوان، با وجود ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در این حوزه، ضرورت به عهده گرفتن این پروژه بزرگ و مهم را مشخص و زمینه‌های نگارش مقالات دانشنامه‌ای را فراهم می‌کند تا در سایه به کارگیری ظرفیت‌های علمی بالفعل دانشنامه‌ای استاندارد با موضوع زن مسلمان تولید شود.

ضرورت

- نبود اثر علمی قابل توجه در قالب دانشنامه و با مختصات در معرفی دانش و بینش اسلام با محوریت زن مسلمان؛

- ارائه دیدگاه اسلام در باره زن در جهت پاسخگویی به شبهات برآمده از پیامدهای مدرنیزم و چالش‌های فمنیسم؛

- پرورش و تربیت نیروهای پژوهشی جامعه‌الزهرا سلام الله علیها و بکارگیری دانش و مهارت آنان در اثری جامع و علمی.

اهداف

- تبیین، بسط و نشر مبانی و آموزه‌های دین اسلام با محوریت زن مسلمان؛

- ارتقاء سطح علمی کاربران و مخاطبان دانشنامه نسبت به جایگاه زن در اسلام؛

- پاسخ به شبهات مربوط به حوزه زن مسلمان؛

- ارتقاء سطح دانشی و روشی دانش آموختگان جامعه الزهرا سلام ‌الله ‌علیها.

سیاست‌ها

- توجه به نیازهای فکری، اجتماعی و فرهنگی ملی و بین‌المللی؛

- به کار­گیری ادبیات علمی و استانداردهای متناسب با زبان علمی روز؛

- بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های علمی حوزه‌های علمیه خواهران به ویژه جامعه الزهرا سلام ‌الله‌ علیها؛

- اهتمام به جامعیت و طرح مباحث و دیدگاه‌های مهم و اساسی با تاکید بر آموزه‌های اهل بیت علیهم السلام درباره زن مسلمان؛

- دفاع از وجهه و جایگاه زن مسلمان در دنیای معاصر.

چارت سازمانی دانشنامه زن مسلمان

26.11.98. ساختار دانشنامه زن مسلمان