فراخوان مقالات همایش ملی اجتهاد عقل‌گرا منتشر شد

photo_2021-03-07_10-15-11

فراخوان مقالات همایش ملی اجتهاد عقل‌گرا (نقش عقل در استنباط علوم اسلامی و انسانی) به همت گروه کلام پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

حجت الاسلام دکتر محمدحسن قدردان قراملکی عضو هیأت علمی گروه کلام پژوهشکده حکمت و دین پژوهی و دبیر علمی همایش ضمن اعلام این خبر گفت:‌ همایش ملی اجتهاد عقل گرا به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پاییز سال ۱۴۰۰ در قم برگزار می‌شود.

فراخوان مقالات این همایش با محورهای ذیل منتشر می‌گردد:

• یکم) اجتهادعقلگرا: ۱٫ ماهیت و مؤلفه ها ۲٫ روش شناسی اجتهادعقلگرا ۳٫ مکتب شناسی و تبارشناسی ۴٫ مزیت‌ها،آسیب‌هاو چالش‌ها ( مخاطرات عقل‌بسندگی)
  • دوم)اجتهاد نقلگرا: ۱٫ ماهیت و مؤلفه‌ها ۲٫ روش شناسی اجتهاد نقلگرا ۳٫ مکتب شناسی و تبارشناسی ۴٫ مزیتها،آسیب ها و چالش‌ها(مخاطرات نقل بسندگی)
  • سوم) الاهیات و علم کلام: ۱٫ کلام عقلی- فلسفی ۲٫ کلام نقلی(اخباری و تفکیکی) ۳٫ فرهنگستان ۴٫ الهیات روشنفکری ۵٫ نواخباریون ۶٫ الهیات عقلی(طبیعی)
  • چهارم: علم اصول(اجتهاد عقل گرا، نقل گرا، عُقلائی)
  • پنجم: علم فقه(اجتهادعقلگرا، نقل گرا، عُقلائی)
  • ششم: علم تفسیر(تفسیر عقلی و نقلی)
  • هفتم: علم حدیث (نقش عقل در سند و دلالت حدیث)
  • هشتم: سایرعلوم انسانی- اجتماعی اقتصاد، حقوق، علوم سیاسی، علوم تربیتی، جامعه شناسی، روان شناسی، مدیریت و …

مهلت ارسال چکیده مقالات تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۰ و مهلت ارسال اصل مقالات نیز تا پایان تیرماه سال ۱۴۰۰ تعیین گردیده است. ضمناً زمان برگزاری همایش نیز برای پاییز سال آینده برنامه ریزی شده است.

مقالات دریافتی از سوی دبیرخانه همایش ارزیابی گردیده و طی مجلداتی چاپ و منتشر می‌شود و مجموعه مقالات منتخب با حضور اساتید و علما در روز برگزاری همایش رونمایی خواهد گردید.

لازم به ذکر است علاقمندان جهت تماس با دبیرخانه همایش ضمن ارتباط با آدرس قم، بلوار پانزده خرداد، خیابان شهید میثمی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، گروه کلام، می توانند با صندوق پستی rinc@iict.ac.ir مکاتبه و یا با شماره ۰۲۵۳۷۶۰۳۵۷۱ داخلی ۱۳۹ تماس حاصل نمایند.