مدیر جامعه الزهرا:

همایش کتاب سال بانوان؛ گامی بلند در عرصه جهاد تبیین و ترویج نگرش انقلاب اسلامی به زن و خانواده است

اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان (3)

خانم برقعی یادآور شد: همایش کتاب سال بانوان زمینه‌ای برای دیده شدن آثار بانوان اهل قلم و تجلیل از آثاری است که با قلمی روشمند، متقن و گویا به پاسخگویی به نیازهای جامعه اسلامی در تمام عرصه‌های علوم انسانی پرداخته‌ است. این همایش تلاش می کند که گامی بلند در عرصه جهاد تبیین و ترویج نگرش انقلاب اسلامی پیرامون زن و خانواده و ارتقای کمی و کیفی تولیدات علمی در رشته‌های مختلف باشد.

سرکار خانم سیده زهره برقعی صبح امروز در آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان که در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا (س) برگزار شد، ضمن تسلیت ایام فاطمیه عنوان کرد: قرآن کریم برای عظمت بخشیدن به قلم به آن سوگند می‌خورد و در آغازین آیاتی که بر پیامبر اسلام (ص) نازل شد صحبت از تعلیم، قرائت و قلم است.

وی بیان کرد: امام صادق (ع) می‌فرماید: «أوّل ما خلق اللّه القلم فقال له: اکتب فکتب ما کان و ما هو کائن الی یوم القیامة؛ قلم نخستین آفریده کردگار است. به او فرمود: بنگار، و قلم آنچه را بود و تا روز رستاخیز خواهد بود، همه را در نوشتار آورد.» در روایتی از امام علی نقل شده است: «هیچ کرداری مانند پژوهش نیست.» همچنین در جای دیگری می‌فرماید: «لا ینفع اجتهاد بغیر تحقیقٍ؛ هر تلاشی که در آن تحقیق و حقیقت جویی نیست، بهره‌ای ندارد.».

مدیر جامعه الزهرا (س) ادامه داد: کلام اهل بیت (ع) نور است و برکت آن شوق و انگیزه برای تحقیق، پژوهش، قلم زدن پژوهشی و کتابت تبلیغی در ما می‌افزاید.

وی اظهار کرد: کتاب سال بانوان بر آن است که دروازه‌ای برای گسترش دانش و معرفت در عرصه زنان و خانواده با رویکرد اسلامی و حرکت به سوی کمال و رشد بانوان اهل قلم در عرصه‌های علمی فراهم کند.

خانم برقعی افزود: کتاب سال بانوان می‌خواهد مأمنی علمی و کیفتی متناسب با استاندارهای ملی و بین المللی باشد تا زمینه‌ای برای تقویت پژوهش و نشر یافته‌های علمی بانوان در رشته‌های مختلف و پژوهشگران عرصه زن و خانواده ایجاد کند.

وی با اشاره به رشد کیفی و کمی آثار چهارمین همایش کتاب سال بانوان اضافه کرد: انقلاب اسلامی به میزان قابل توجهی برای زمینه سازی حضور زنان در عرصه‌های علمی، آموزشی و اجتماعی موفق بوده است؛ اما در عرصه علمی و پژوهشی برای تبیین نگرش اسلامی به زن و خانواده، سبک زندگی ایرانی اسلامی و تبیین آزادی توأم با آزادگی جای کار فراوان وجود دارد.

رییس همایش کتاب سال بانوان اظهار کرد: دغدغه پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا (س) در راستای تمرکز بر بنیادهای فکر اسلامی ارزشمند است اما ما همچنان به دنبال ثمره عملی این مهم در مقوله زن و خانواده و دیگر عرصه‌ها هستیم، به همین خاطر لازم است تلاش‌ها با سرعت و جدیت بیشتری دنبال شود.

وی تاکید کرد: در این برهه با عنایت به منویات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولین و نمایندگان جامعه الزهرا (س) بایسته است، موضوعاتی مانند حکمرانی بانوان، ماهیت و نسبت حکمرانی با الگوی سوم زن مسلمان طبق منظومه فکری اسلام و بزرگان دین به ویژه رهبر معظم انقلاب، حکمرانی با الگوی سوم زن مسلمان و کارکردهای آن، فقه‌های نوپدید در مقوله زن و خانواده مورد عنایت قرار گیرد.

نقش کتاب و تحقیق در حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی

خانم برقعی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند کتاب مادر تمدن‌ها و عصاره آن‌ها است. بشر با پدید آوردن کتاب درس‌های بی‌شماری را که در کتاب تکوین به او آموخته‌اند را گرد می‌آورد و در محیط بشری منتشر می کند و به این صورت روز به روز گنجینه ثروت بشری غنای بیشتری می یابد. اگر کتاب مادر و عصاره تمدن‌ها است به ناچار حرکت به سمت تمدن اسلامی نیازمند کتاب‌های متناسب است.

وی اضافه کرد: تمدن اسلامی در مسیر شکل‌گیری خود با مشکلات درونی و تهاجمات بیرونی در عرصه‌های علمی و فرهنگی مواجه است و مهم‌ترین آن هویت، نقش و کنشگری زن در زندگی فردی و اجتماعی و موازین و آموزه‌ها مرتبط با آزادی و آزادگی است.

مدیر جامعه الزهرا (س) گفت: لازمه حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی ارائه پاسخ‌های روشن و متقن و قابل ارائه در سطح جهانی است. بر این اساس همایش کتاب سال بانوان می‌تواند قدمی کوچک اما حائز اهمیت برای نیل به تمدن نوین اسلامی باشد و با همین رویکرد دوره جدید این همایش به صورت بین المللی برگزار خواهد شد.

وی عنوان کرد: هر چند جامعة الزهرا (س) و حوزه‌های علمیه خواهران پس از انقلاب توانستند در عرصه آموزش طلاب گام موثری بردارند اما در تربیت پژوهشگران و بانوان اهل تحقیق در عرصه‌های مختلف با تاخیر ورود کردند و هنوز جای کار فراوانی وجود دارد.

حانم برقعی افزود: اعتقاد به توانمندی بانوان پژوهشگر باید مورد توجه قرار گیرد به گونه‌ای که اگر شرایط زمینه‌ای در پرورش آنان فراهم شود در عرصه‌هایی نشان دادند که با استانداردهای لازم پیشتاز خواهند بود.

عضو شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران اظهار کرد: توجه و حمایت جدی از پژوهشگران زن و پژوهشگران عرصه زن و خانواده موضوعیت دارد و توجه ویژه به سرمایه گذاری در عرصه تحقیقات مربوط به علوم انسانی به صورت بنیادین و کاربردی برای بنیادهای فکر اسلامی دارای اهمیت است به همین خاطر پس از حمایت‌هایی که برای راه‌اندازی واحدهای پژوهشی خواهران در حوزه‌های علمیه صورت گرفت باید برای پشتیبانی و اعتبار بخشی به پژوهشگران خواهر و رسمیت دادن به معاونت پژوهش جامعة الزهرا (س) در مجامع علمی اهتمام بیشتری صورت پذیرد و در این راستا اختصاص بودجه و ابزارهای نوین پژوهشی مورد توجه باشد.

خانم برقعی یادآور شد: همایش کتاب سال بانوان زمینه‌ای برای دیده شدن آثار بانوان اهل قلم و تجلیل از آثاری است که با قلمی روشمند، متقن و گویا به پاسخگویی به نیازهای جامعه اسلامی در تمام عرصه‌های علوم انسانی پرداخته‌ است. این همایش تلاش می کند که گامی بلند در عرصه جهاد تبیین و ترویج نگرش انقلاب اسلامی پیرامون زن و خانواده و ارتقای کمی و کیفی تولیدات علمی در رشته‌های مختلف باشد.

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با معاونت پژوهش